Jablkovo-škoricový lekvár

Potrebuješ:

1 kg jabĺk

0,5 kg cukru

škoricu podľa chuti

zaváraninové poháre

 

Ako na to?

1. Jablká poriadne umy.

2. Potom ich očisti a nakrájaj na drobné kúsky.

3. Jablká v mise posyp cukrom a nechaj odležať asi 3 až 4 hodiny.

4. Zmes prelej do väčšieho hrnca a var, až kým ti zmes nezhustne.

Ak máš rád škoricu, pridaj ju počas varenia.

5. Priprav si zaváraninové poháre a naplň ich naberačkou ich ešte zahorúca.

6. Uzavreté poháre otoč naopak, aby sa vysterilizovali a lekvár sa

nepokazil. Dávaj si pozor, lebo poháre s lekvárom sú horúce!

Použi preto rukavice. Poháre nechaj otočené až do vychladnutia.