Novoročné pomarančové tiramisu

Potrebuješ:

15 dkg práškového cukru

1 balík vanilínového cukru

1 pomaranč

0,5 l pomarančovej štavy

50dkg mascarpone

3 vajcia

1 balenie piskot (najlepšie piškóty na to sú tie podlhovasté)

horkú čokoládu

 

Ako na to?

Krém: Žĺtky z vajec vyšľahaj spolu s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Pridaj mascarpone a natvrdo vyšľahaný sneh z bielok.

Dno formy rovnomerne vylož piškótam a pokvapkaj pomarančovou šťavou. Na ne natri polovicu krému a trochu posyp nastrúhanou horkou čokoládou. Pokračuj piškótovou vrstvou, ktoré opäť pokvapkaj pomarančovou šťavou, natri zvyškom krému, uhlaď a posyp nastrúhanou čokoládou. Tiramisu nechaj cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním zákusok ozdob pomarančom pokrájaným na krúžky. Dobrú chuť a šťastný nový rok!

 

Alexandra Cighardová

20171117_111808-1.jpg