Potrebuješ:
15 dkg práškového cukru
1 balík vanilínového cukru
1 pomaranč
0,5 l pomarančovej štavy
50dkg mascarpone
3 vajcia
1 balenie piskot (najlepšie piškóty na to sú tie podlhovasté)
horkú čokoládu
Ako na to?
Krém: Žĺtky z vajec vyšľahaj spolu s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. Pridaj mascarpone a natvrdo vyšľahaný sneh z bielok.
Dno formy rovnomerne vylož piškótam a pokvapkaj pomarančovou šťavou. Na ne natri polovicu krému a trochu posyp nastrúhanou horkou čokoládou. Pokračuj piškótovou vrstvou, ktoré opäť pokvapkaj pomarančovou šťavou, natri zvyškom krému, uhlaď a posyp nastrúhanou čokoládou. Tiramisu nechaj cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním zákusok ozdob pomarančom pokrájaným na krúžky. Dobrú chuť a šťastný nový rok!
Alexandra Cighardová